Інтерактивне заняття “Музейна валентинка”

04.02.2024 Dmytro Muradov 0

До дня всіх закоханих історичний музей розпочинає цикл цікавих і різноманітних заходів. Це проєкт “День закоханих в музеїв”. Перша “ластівка” – інтерактивне заняття “Музейна валентинка”, яке триватиме в музеї з 6 по 14 лютого включно.

Екскурсії по історичному музею

Оглядові і тематичні екскурсії по залах Дніпропетровського історичного музею (пр. Д.Яворницького, 16). Вартість вхідного квитка: для дорослих: 8 грн. (будні), 10 грн. (вихідні); для школярів і студентів 4 грн. (будні), 5 грн. (вихідні). Екскурсійне обслуговування: (за 1 екскурсійну годинус – 45 хвилин.); для дорослих: 40 грн.; для школярів і студентів: 20 грн. Часи роботи музею: щоденно з 10:00 до 16.00 без перерви.

Новий рік в музеї (екскурсія для учнів 1-7 класів)

Екскурсія “Новий рік в музеї” знайомить учнів молодшої школи (1-7 класи) з історією, традиціями і обрядами, пов’язаними із святкуванням нового року у народів, які населяли наш край з найдавніших часів до початку ХХ ст. Через тему нового року діти отримують початкові знання про обрядовий календар українців.

No Image

Захід «Війна і фронтовий побут» (2015)

Захід «Війна і фронтовий побут» 20 жовтня о 14.00 в приміщенні Діорами «Битва за Дніпро». Мета заходу: Сучасна людина формує своє бачення війни по художнім фільмам, книгам, телепередачам, де відбивається героїка самого бою, битви з противником, таким чином, надається романтичність самій війні, як явищу. Разом з тим, в роки війни, солдати обох воюючих сторін, більшу частину часу проводили не в боях з противником, а в подоланні побутових проблем, у виснажливих маршах, в битвах за своє життя в окопах з голодом, на морозі, в спеку чи проливний дощ, в болотах, в пісках і в снігу. І метою даного заходу є висвітлення фронтового життя і побуту, через розповідь про екіпіровку солдатів, предмети побуту, пайки, озброєння та ін.

No Image

Музейні заходи до 200-річного ювілею Т.Г. Шевченко

Протягом 2014 р. до 200-річного ювілею Т.Г. Шевченко Дніпропетровський національний історичний музей пропонує наступні заходи: Перелік заходів, присвячених ювілею Шевченка (перейти до переліку заходів) У відповідь […]

No Image

До 70-річчя Битви за Дніпро

З січня по листопад 2014 р. до 70-річчя звільнення Дніпропетровської області та України від німецько-фашистських загарбників Дніпропетровський національний історичний музей пропонує наступні заходи: Тематичну екскурсію для учнів середньої та старшої школи «ДНІПРОПЕТРОВЩИНА В РОКИ ВЕЛИКОЇ ВІТЧИЗНЯНОЇ ВІЙНИ 1941-1945 рр.» (експозиційна зала № 7), Виставку «Пам’ять про війну 1941-1945 рр.». Пошук-Дніпро. Діорама.