No Image

Виставка ялинкових прикрас з фондів музею та дитячого малюнку “Новорічна”

На виставці представлено близько 300 ялинкових прикрас другої половини ХХ ст. з найрізноманітніших матеріалів (скла, картону, дерева, вати, пластмаси). Тут можна побачити традиційних новорічних персонажів, героїв улюблених казок та мультфільмів, скляні та ватні дари лісу та лану, що нагадають про яскраве, сонячне літо, різноманітних тварин, а також «ідеологічно витримані» прикраси із державною символікою.

No Image

Виставка студійців М.Ф. Пушного

2-а колективна виставка випускників народної студії образотворчого мистецтва Палацу студентів міста Дніпропетровська, присвячена пам’яті її керівника М.Ф. Пушного, який протягом 25 років давав путівки у творче життя багатьом своїм вихованцям. Чудова людина, педагог від Бога і прекрасний художник М.Ф. Пушний був для всіх студійців прикладом для наслідування.

No Image

Виставка до 125-річчя з дня народження Н.І. Махна

З 26 жовтня 2013 р. до 125-річчя з дня народження Н.І. Махна у 5-й залі Дніпропетровського національного історичного музею представлена міні-виставка. Махно, Міхно, Махненко Нестор Іванович 26.10.1888 р. – 25.07.1934 р. Париж, уродженець с.Гуляйполе Катеринославської губернії (нині Запорізька область). В 1917 р. – голова гуляйпільської Ради робітничих і селянських депутатів, ватажок повстансько-селянського руху на Півдні України поч. ХХ ст. та Головнокомандуючий робітничо-селянської армії Катеринославського району (вересень-грудень 1918 р.), командуючий 3-ї бригади 1-ї Задніпровської дивізії, Командарм Революційно-повстанської армії України (махновців).

No Image

Виставка “Скарб Тибету”

«Скарб Тибету» – єдина в Україні мандрівна виставка буддійського мистецтва, присвячена культурній спадщині Гімалайського регіону. Експозиція виставки налічує більше 350 оригінальних експонатів з Тибету, Бутану, Непалу та Індії. Серед них буддійські статуї і світковий живопис (тханки), храмові музичні інструменти і ритуальні предмети, традиційні прикраси і предмети побуту.

No Image

Богатирі з’являються і тепер

В рамках традиційного (восьмого) осіннього Свята Івана Манжури 30 жовтня 2013 р. о 16.00 в музеї «Літературне Придніпров’я» відкривається літературно-мистецька виставка, присвячена 100-річчю з дня надрукування поеми-казки «Трьомсин Богатир» українського поета, вченого-фольклориста Івана Манжури (1851-1893). Структура експозиції передбачає ретроспективний показ життя казки-мрії І. Манжури у слові та мистецтві за 100-ліття – від першодруку в часописі «Дніпрові хвилі» (1913) до ілюстрованих та наукових видань останніх років (2013).

No Image

Виставка дніпропетровських художників «Місто – єдність несхожих»

Тринадцять художників, пов’язаних з нашим містом своїм життям і творчістю представляють глядачу свої роботи різні за формою і змістом, абсолютно несхожі, як несхожі їх автори. Для кожного з авторів Дніпропетровськ – місто його творчого становлення: хтось тут народився, вчився, продовжує жити і творити, хтось отримавши основи майстерності знайшов себе у іншому місті, а хтось, навпаки приїхав з іншого міста і залишився тут назавжди.

No Image

Конкурс “Козацькому роду нема переводу”

За ініціативою управління культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради та Дніпропетровської дитячої художньої школи № 1 в музеї «Літературне Придніпров’я» презентована виставка робіт учнів художніх шкіл та шкіл мистецтв із різних міст України.

No Image

Виставка до ювілею українського письменника Івана Багмута

З 25 вересня до 23 жовтня 2013 р. в музеї «Літературне Придніпров’я» працюватиме літературно-мистецька виставка «Від Бабайківки до Небесних гір», присвячена 110-ій річниці з дня народження нашого земляка, українського письменника Івана Багмута (1903-1975). На виставці вперше будуть презентовані документи, світлини, книжки, особисті речі, що зберігаються у фондах ДНІМ ім. Д. І. Яворницького, приватних зібраннях, а також графіка дніпропетровського художника Сергія Алієва-Ковики із серії «Материзна».

No Image

Міський пейзаж – пленерний живопис

Музей «Літературне Придніпров’я» презентує мистецький проект «Міський пейзаж – пленерний живопис» Дніпропетровської дитячої художньої школи № 1,який проводиться в рамках виставки-конкурсу учнівської майстерності вихованців художніх шкіл міст Дніпропетровська, Кривого Рогу, Дніпродзержинська, Полтави, Кременчука, Херсону.