No Image

Свято просто неба «Музей: Етно Fest»

Музей: Етно Fest – традиційне музейне етнографічне свято, що 28 років проходило під назвою «Чисті джерела». Свято унікальним чином поєднало в собі найяскравіші аспекти української культури: музейний історичний характер та святкову невимушену атмосферу в іграх, конкурсах, талант народних майстрів та неповторність сучасного українського мистецтва, красу української музики, танців та особливості бойових мистецтв.

No Image

Музейне свято просто неба “Чисті джерела” (2016)

Чисті джерела в 2016 відбудуться 22 травня. Цього року музей присвячує свято 25-й річниці Декларації про незалежність України та 150 річниці з дня народження Михайла Грушевського. Як і кожного року, з 11 години на майдані біля музею зберуться майстри – гончари, вишивальниці, лялькарі, петриківці, плетельщики з лози та соломи.

No Image

Cвято просто неба «Чисті джерела» (2015)

23 травня відбудеться традиційне музейне свято просто неба «Чисті джерела». На майданчику біля Дніпропетровського національного історичного музея імені Д.І.Яворницького на честь міжнародного дня музеїв відбудеться подія, яка цього року присвячена героям, що загинули, виборюючи демократичну та незалежну Україну під час Майдану та військових подій на Сході України.

No Image

Музейне свято просто неба “Чисті джерела” (2014)

Запрошуємо на щорічне музейне свято просто неба “Чисті джерела”. ПРОГРАМА СВЯТА «ЧИСТІ ДЖЕРЕЛА». 11.00 – відкриття свята
11.20 – виступ фольклорного гурту «Козацькі скарби». 11.35 – ігри. 11.45 – виступ фольклорного гурту «Козацькі скарби». 12.00 – виступ вокальної студії єврейського общинного центру імені Розалін Горвін «THE BEST» під керівництвом Вікторії Карпович. 12.30 – виступ зразкового хореографічного ансамблю «Веселка»

No Image

Музейне свято просто неба “Чисті джерела”

26 травня (неділя) з 11:00 до 15:00 на майдані біля музею відбудеться музейне свято «Чисті джерела».
Це свято підтримує традиції українського ярмарку. На музейному майдані в цей день зберуться народні умільці – гончари, ковалі, різьбярі, плетенкарі з соломи й лози, ткалі, вишивальниці, петриківці… Але гості свята не тільки побачать вироби, а зможуть спостерігати за роботою майстра. І більше… кожен бажаючий зможе на деякий час уявити саме себе справжнім майстром: сісти за гончарне коло, взяти в руки ковальський молот або пензлик.
Як на справжньому ярмарку біля музею можна не тільки купити-продати, але й на людей подивитися, себе показати. На святі виступають творчі колективи міста і області (пісенні і танцювальні), товариства і клуби бойових мистецтв. А свою спритність, кмітливість, силу можна показати, взявши участь у конкурсі. І, безумовно,у разі перемоги отримати приз.
Отже, чекаємо дніпропетровців і гостей міста на святі «Чисті джерела».