Квест по парку імені Т.Г. Шевченка

Увага! Не пропустіть унікальну можливість взяти участь у першому офіційному квесті парком ім. Т.Г. Шевченка! Розгадайте загадки найстарішого парку міста та знайдіть ключ, що приведе вас до скарбів Дмитра Яворницького!

Пішохідна екскурсія «Стежками Дмитра Яворницького: Історична частина Катеринослава» (анонс)

Постать видатного українського вченого, історика, археолога, фольклориста, першого директора Катеринославського історико-краєзнавчого музею (нині – Дніпропетровський історичний) Д.І. Яворницького є важливою для розуміння подій в історії міста 1905-1940 рр.

No Image

Музейні заходи до 200-річного ювілею Т.Г. Шевченко

Протягом 2014 р. до 200-річного ювілею Т.Г. Шевченко Дніпропетровський національний історичний музей пропонує наступні заходи: Перелік заходів, присвячених ювілею Шевченка (перейти до переліку заходів) У відповідь […]

No Image

Мультимедійна лекція для дітей та студентів “Тарас Шевченко-художник”.

У 2014 році в Україні широко відзначається ювілей Тараса Григоровича Шевченка – минуло двісті років від народження славетного Кобзаря. До цієї події наукові співробітники Меморіального будинку-музею Д.І. Яворницького підготували науково-популярні мультимедійні лекції з теми «Тарас Шевченко – художник». Слід зазначити, що Дмитро Іванович Яворницький багато років присвятив вивченню життєвого та творчого шляху Тараса Григоровича, збирав матеріали стосовно його діяльності, написав та видав працю «Матеріали до біографії Т.Г. Шевченка» (1909), до якої увійшла автобіографія поета, до того часу ще не відома, знайдена та надрукована вперше дослідником Д.І. Яворницьким.

No Image

Майстер-класи в будинку-музеї Д.І. Яворницького

Меморіальний будинок-музей академіка Дмитра Івановича Яворницького проводить майстер-класи для школярів: вишивка; плетіння соломкою; петриківський розпис; витинанка; писанкарство; бісероплетіння; мука-сіль. Всі майстер-класи відбуваються за окремим графіком […]