No Image

Для України, назавжди/Іоана Молдован

1 грудня о 14:30 на експозиції просто неба “Шляхами Донбасу”/Музей АТО відкриття фотовиставки ІОАНИ МОЛДОВАН, румунської фотожурналістки та письменниці. В рамках розвитку двосторонніх культурних відносин між Румунією та Україною і до Національного Дня Румунії.

No Image

Довіку стати краю рідному в послузі: до 170-річчя з дня народження Івана Манжури

У науковій бібліотеці Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І. Яворницького відкрилася книжкова виставка до 170-ти річчя з дня народження українського поета Івана Манжури (1.11.1851, Харків – 15.05.1893, Катеринослав, тепер Дніпро), творчість якого стала яскравим явищем української поезії ХІХ ст.

No Image

Книжкова виставка “Взірець служіння Україні: Михайло Драгоманов” (до 180-річчя від дня народження)

Чергова книжкова виставка відкрита в науковій бібліотеці Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І. Яворницького. Вона присвячена 180-річчю від дня народження Михайла Драгоманова та одночасно продовжує низку музейних заходів до 30-річчя Акту проголошення Незалежності України 1991 р.

No Image

Книжкова виставка “Музей і книга: нові надходження музейних видань у науковій бібліотеці ДНІМ”

В науковій бібліотеці Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І. Яворницького відкрита чергова книжкова виставка. Вона присвячена Всеукраїнському дню бібліотекарів. На виставці представлена низка нових надходжень музейних видань України та світу – каталоги, путівники, збірники доповідей.

No Image

“Війна та долі: локальний вимір”

Наразі у ДНІМ ведуться активні роботи по реекспозиції зали №7, яка присвячена участі жителів Дніпропетровщини у Другій світовій війні. Наукові співробітники музею продовжують роботу над дослідженням цих сторінок історії нашого краю і пропонують вашій увазі тимчасову виставку “Війна та долі: локальний вимір”.

No Image

“Українська гривня: шлях довжиною в тисячоліття” (до 25-річчя від часу відновлення національної грошової одиниці)

В науковій бібліотеці Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І. Яворницького відкрита чергова книжкова виставка. Вона продовжує низку музейних заходів до 30-річчя Акту проголошення Незалежності України […]

No Image

“Духовний лідер нації та відгомін його ідей на Придніпров’ї” (до 155-річчя з дня народження М.С. Грушевського та 30-річчя Незалежності України)

В науковій бібліотеці Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І. Яворницького відкрита чергова книжкова виставка. Вона присвячена 155-річчю з дня народження М.С. Грушевського та 30-річчю Акту проголошення Незалежності України 1991 р. Виставка є частиною низки заходів історичного музею до вікопомного ювілею незалежної України.

No Image

О.П. Блаватська. Портретна галерея

11 серпня о 15:00 у внутрішньому дворику історичного музею відбудеться відкриття виставки «О.П. Блаватська. Портретна галерея» до ювілейної дати – 190-ліття з дня народження нашої видатної співвітчизниці.

No Image

Міні-виставка “Подих моря”

У розпал літа, коли багато хто з мешканців нашого краю подумки десь на узбережжях теплих морів, пропонуємо нашим відвідувачам поринути в морську стихію безпосередньо в стінах музею.