No Image

Виставка дніпропетровського міського фото-клубу «Автор»

З 6 листопада в приміщенні Діорами (Дніпропетровський історичний музей) в рамках міського проекту «Натюрморт – від класики до модерну» працює виставка дніпропетровського міського фото-клубу «Автор». Фото-клуб унікальний тим, що він відроджує традицію художньої фотографії в Дніпропетровську, де досить довго не існувало подібної організації. Основна мета діяльності фото-клубу – сприяння духовному розвитку особистості шляхом здійснення інформаційної, культурної, просвітницької та іншої діяльності.

No Image

Арт-проект “Натюрморт – від класики до модерну”

За ініціативою управління культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради в нашому місті відбудеться відкритий арт-проект «Натюрморт – від класики до модерну» за участю мистецьких шкіл, творчих спілок та студентства під гаслом: «Малюємо від 5 до 85 років». Відкриття низки виставок, присвячених найпопулярнішому та улюбленому жанру образотворчого мистецтва – натюрморту відбудеться 6 листопада 2014 року в місті Дніпропетровськ.

No Image

Виставка “Дива природи” (2014)

Живий світ тропіків. Вас чекає зустріч з: крокодилами і варанами, ігуанами і імператорськими скорпіонами, павуками-птахоїдами і королівськими зміями, найбільшої в світі жабою агою, тропічними туканами і жабами, хамелеоном і шиншилою.
Окраса колекції: мадагаскарський лемур, химерна черепаха мату-мату, папуги, що говорять: какаду, ара, жако, амазони та інші, знаменита анаконда, рідкісний пітон-альбінос, веселі і невгамовні мавпочки.

No Image

Віктор Петров. Черепочки «любомудрства» (1894 – 1969)

13 листопада 2014 р. о 16.00 в музеї «Літературне Придніпров’я» до 110-ої річниці від дня народження В. П. Петрова (В. Домонтовича) відкриється літературно-мистецька виставка: Віктор Петров. Черепочки «любомудрства» (1894 – 1969). Блискучий мислитель, віртуоз у любомудрстві, яке йшло само з себе, отже не мало грунту… І. Костецький [1]

No Image

Виставка «Шукач старожитностей: археолог Д.І. Яворницький»

Виставка докладніше розповість про цю грань діяльності вченого та окреслить внесок Д.І. Яворницького у вітчизняну археологію. Археологічна діяльність видатного українського вченого є однією з недостатньо вивчених тем. Автори виставки поставили за мету показати роль археології в житті Д.І. Яворницького та здобутки вченого в цієї галузі.

No Image

Виставка робіт музейної дитячої студії «Жива глина»

Музейна студія «Жива глина» була створена в 1995 році. Розрахована на дітей молодшого та середнього віку. Під час навчання діти знайомляться з міфологією та історією народів нашого краю та народів світу і керівник студії пропонує дітям зліпити образ, про який йшла мова в розповіді. Втім, це необов’язково. Якщо дитина має серйозні власні плани на заняття, то керівник студії не перешкоджає. Після музейної частини заняття починається ліплення.

No Image

Виставка “Старовинні японські ляльки”

З 1 по 30 листопада у жителів і гостей міста є унікальна можливість насолодитися цим дивовижним мистецтвом.
Виставка двох приватних колекцій Валерія Бондаренко та Олексія Нужного спільно з Дніпропетровським національним історичним музеєм ім. Д.І. Яворницького представляє японські традиційні ляльки 18, 19, першої пол. 20 вв. Відвідувачі зможуть помилуватися Імператорськими ляльками, ляльками-воїнами, ляльками на День Дівчаток, ігровими та церемоніальними ляльками і безліччю інших, більшість з яких зникли, як вид, і зараз їх можна побачити тільки в музеях і приватних колекціях.

No Image

Живопис та графіка Євгена Ганічева

Виставка представляє колекцію малюнків та картин Євгена Валентиновича Ганічева, який народився у 1957 р. у м. Керч, лікар за фахом. Автор розпочав малювати ще під час навчання, виконуючи шаржеві замальовки своїх викладачів, однокурсників, друзів. У 1980 р. намалював свою першу картину олією (за акварельним ескізом 1975 р.) «Большая скука».

No Image

Виставки фотографії «Японія очима естетів»

Виставка «Японія очима естетів» – новий спільний проект артистів балету, брата і сестри Олени та Віктора Гацелюк. «У цій експозиції нам хотілося передати красу культури, традиції Японії. Показати їх у повсякденному буденному житті, підкреслити ту особливу різноплановість краси, яку японці бачать і вміють цінувати.

No Image

Фотовиставка “Сто років разом!”

12 жовтня о 15.00 в музеї Літературне Придніпров’я відбудеться відкриття виставки робіт дніпропетровських фотографів Сергія Селезньова та Оксани Одинець «Сто років разом!». Двох авторів пов’язує пікторіальна фотографія. Недарма їх знайомство відбулося в Студії пікторіальной фотографії, де один з учасників дуету був наставником, а другий захопленим слухачем.