«РОДИНА БРОДНИЦЬКИХ У ДОЛІ Д.ЯВОРНИЦЬКОГО»

ПРЕС-РЕЛІЗ

ЗАХОДУ «РОДИНА БРОДНИЦЬКИХ У ДОЛІ Д.ЯВОРНИЦЬКОГО»

З ЦИКЛУ «ЯВОРНИЦЬКІАНА МИКОЛИ ЧАБАНА»

26 січня 2018 р. о 16-й годині у Меморіальному будинку-музеї академіка
Д.І. Яворницького відбудеться лекція-екскурс “Родина Бродницьких у долі Д.Яворницького” з циклу «Яворницькіана Миколи Чабана».

На десятій лекції циклу мова піде членів сім’ї Бродницьких, з якими Дмитро Іванович Яворницький підтримував дружні стосунки. Старший син Бродницьких, Сергій Альбертович, був членом ради музею ім. О. Поля, а молодший Леонід – спроектував будинок, в якому оселився вчений, коли переїхав до Катеринослава, легендарний «Курінь козацького батька» – зараз це будівля Меморіального будинку-музею академіка Д. Яворницького.

Ви дізнаєтеся, ким були представники роду Бродницьких і як вони пережили бурхливий початок ХХ ст., що залишила після себе в нашому місті ця родина, обпечена вітром історії.

Меморіальний будинок-музей академіка Д.І. Яворницького та відомий краєзнавець, письменник, Заслужений журналіст України, яворницькознавець МИКОЛА ЧАБАН продовжують цикл краєзнавчих просвітницьких екскурсів з метою популяризації історії краю. Ці заходи стануть в нагоді тим, хто прагне дізнатися більше про наше місто та легендарного «Козацького Батька», відомого історика, археолога, етнографа, фольклориста, громадського діяча академіка Дмитра Івановича Яворницького.

Лекції розраховані на широку аудиторію та будуть цікаві не лише науковцям і краєзнавцям, але й кожному, хто захоплюється історією свого міста та краю.

Адреса музею: пл. ім. Т.Г. Шевченка, 5

Тел. для довідок: 066-35-25-985

Інформаційний ресурс: www.museum.dp.ua

Сторінки музею у соц. мережах:
facebook.com/budynok1/     twitter.com/D_Yavornytsky www.instagram.com/yavornytsky_house/